Staţiunea Eforie Nord

0 0 votes
Article Rating

Oraşul staţiune Eforie este situat pe ţărmul Mării Negre, pe latura maritimă a Podişului Dobrogei de Sud, alcătuit din douã componente aflate la 4 km una de cealaltã: Eforie Nord şi Eforie Sud.

Staţiunea Eforie Nord a aparţinut de Techirghiol până în 1933.

În Eforie Sud, hotelul Movilă (staţiunea se va numi un timp Băile Movilă) va fi inaugurat în 1899, an în care începe şi construcţia unui stabiliment de băi calde. Din 1928 este declarată staţiune balneară, numită Carmen Sylva, devenită oraş în anii dintre cele două războaie mondiale.

În 1966 cele două oraşe se vor unifica din punct de vedere administrativ.

La Eforie Nord sunt mai multe stabilimente balneo-medicale, cu nămol din Lacul Techirghiol. Plaja maritimă are cca. 4 km lungime şi 50-80 m lăţime. Există teatru şi cinematograf în aer liber, piscine, ştrand, terenuri de sport, peste 40 de hoteluri, minihoteluri, popas turistic.

Staţiunea este situată la 14 km sud de Constanţa, între mare şi lacul Techirghiol, fiind renumită în toată Europa pentru tratamentele cu factorii naturali existenţi aici. Staţiunea dispune de 2 baze de tratament, una conectată la reţeaua de hoteluri: Steaua de mareDelfinulMeduza, iar cealaltă la clinica de 120 de locuri a Institutului de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală.

Bazele de tratament funcţionează tot timpul anului, unele spaţii de cazare fiind încălzite şi în timpul sezonului rece. Dotate cu diverse instalaţii: instalaţii pentru băi calde (cu apă sărată concentrată provenită din lacul Techirghiol), pentru împachetări calde cu nămol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, saună şi gimnastică medicală, cele două baze de tratament fac minuni în cazul mai multor tipuri de afecţiuni: reumatice, dermatologice, locomotorii, respiratorii, ginecologice etc.

Eforie Nord are un farmec aparte, în primul rând datorită aerului de prospeţime pe care îl degajă marele parc natural în mijlocul căruia este situată. Cu o largă deschidere spre mare, staţiunea are o plajă ferită de valuri de cele 6 diguri ce înaintează în larg. Faleza este spectaculoasă, atingând pe alocuri înălţimea de 25 m şi comunicând cu plaja prin scări monumentale de piatră.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x